La Policia ha detingut a Galícia i Ciudad Real tres presumptes integrants d'un grup anarquista antisistema que podrien estar vinculats amb l'atac amb artefactes explosius comès el setembre de 2012 contra el Cercle d'Empresaris de Galícia-Club Financer de Vigo. Agents de la Comissaria General d'Informació del Cos Nacional de Policia van arrestar dimarts dos homes i una dona a Vigo (Pontevedra), Lugo i Alcázar de San Juan (Ciudad Real).

Els detinguts estarien relacionats amb l'esmentat atac al Cercle d'Empresaris de Galícia, que va ser reivindicat, un dia més tard, a través d'un comunicat sota les sigles ADAI (Acció Directa Anticapitalista Internacionalista).

L'operació continua oberta, a l'espera del resultat dels escorcolls efectuats als domicilis dels detinguts i ha estat dirigida pel Jutjat Central d'Instrucció número 3 i la Fiscalia de l'Audiència Nacional.

La Policia va confiscar diverses armes, material informàtic i nombrosa documentació en aquests escorcolls. En concret, s'han intervingut tres telèfons mòbils, una pistola detonadora, un revòlver detonador, una pistola de 9 mil·límetres curta parcialment taladrada, cartutxos de fabricació casolana, cartutxos de fogueig, cartutxos grans per recuperar la pólvora i un foli amb el text de la reivindicació d'una acció.

Les detencions són fruit de les diferents investigacions dirigides per la Comissaria General d'Informació del Cos Nacional de Policia per prevenir l'aparició i consolidació de grups radicals violents antisistema, vinculats a l'extrema esquerra, i anarquistes de caràcter insurreccionalista, explica Interior. En aquesta línia, el passat 13 de novembre es va detenir dos presumptes autors d'un atemptat terrorista el 2 d'octubre de 2013.