Goizane Pinedo i Unai Ruiz, membres de l'organització juvenil il·legalitzada Segi, que es trobaven en crida i cerca des d'octubre, van ser detinguts a Vitòria per ?l'Ertzain?tza després de reaparèixer encadenats al balcó d'una pensió. Els dos joves, que no es van presentar el passat 14 d'octubre a l'inici del judici contra 40 membres de Segi per negar la legitimitat del tribunal per jutjar-los, van ser conduïts a la presó de Zaballa (Àlaba), des de la qual seran traslladats a l'Audiència Nacional per ser jutjats.

L'arrest es va produir enmig de moments de tensió, ja que aproximadament un miler de persones es van reunir als voltants de l'edifici on van reapaèixer, per donar-los suport i cridar consignes contra el Govern, l'Ertzaintza, l'Audiència Nacional o el PNB.

L'Ertzaintza va desplegar més d'una dotzena d'efectius policials que van acudir al carrer Paz per efectuar l'arrest dels joves i actuar si es registraven incidents.

Els dos joves ja havien anunciat mitjançant un vídeo que posarien fi ahir al seu acte de ?"deso?bedièn?cia" i que reapareixerien a Vitòria amb motiu d'una mobilització que es va celebrar en homenatge a Ekaitz Samaniego, integrant de Segi detingut fa dos anys.

En un altre ordre de coses, familiars, amics i veïns d'Arantza Zulueta i Aitziber Sagarminaga, dues de les detingudes en l'operació policial contra els interlocutors del Col·lectiu de Presos d'ETA (EPPK), van convocar una manifestació per a divendres a Bilbao per exigir la seva "justa llibertat", així com la dels altres sis arrestats.

La marxa va ser donada a ?conèixer en una roda de premsa al barri vell de Bilbao en la qual van participar una trentena de persones, entre les quals hi havia la secretària general de LAB, Ainhoa Etxaide.