Melilla ha estat mesos patint una forta pressió migratòria, que està sent extrema en aquests primers dies del 2014, en els qual han arribat diverses pasteres i s'han registrat dos assalts massius a la tanca fronterera en menys d'una setmana. Amb només unes hores de diferència, Melilla va ser ahir l'escenari de dues entrades d'immigrants per diferent via, en una pastera que va arribar al port de la ciutat i en una entrada massiva a través del perímetre.

La ciutat autònoma va viure ahir aquesta doble vessant del fenomen migratori, per terra i per mar, que, a més, va tenir un final tràgic per a un subsaharià que va morir després de llançar-se al mar al costat de dotze immigrants més que viatjaven en la pastera.

La mort d'aquesta persona mostra el costat més tràgic d'una immigració, controlada per les màfies, que donen instruccions als immigrants per aconseguir costi el que costi i a qualsevol preu l'objectiu de trepitjar territori espanyol.

Els tretze ocupants de la pastera tenien una clara instrucció, la de llançar-se a l'aigua enveure arribar la llanxa del Grup d'Especialistes en Activitats Subaquàtiques (GEAS), els bussos de la Guàrdia Civil, que havien sortit per interceptar-los.

No obstant això, les condicions de fred i el temporal que que hi ha a la zona, amb ratxes de vent de 100 quilòmetres per hora, unides a que molts immigrants no saben nedar, van jugar en contra d'aquesta "estratègia" planejada per aquells que tenen per negoci el tràfic d'éssers humans.

Només dues hores després, cap a les nou del matí, altres 250 subsaharians més intentaven també entrar a Melilla, aquesta vegada saltant la tanca, un objectiu que van aconseguir mig centenar, segons la Delegació del Govern.