Publicaran els noms de 37.000 xinesos que tenen diners a paradisos fiscals

23.01.2014 | 00:00

El Consorci Internacional de Periodistes d'Investigació (ICIJ), amb seu a Washington, publicarà avui 37.000 noms de xinesos que tenen actius a paradisos fiscals, després de revelar que entre ells hi ha familiars de dirigents del país asiàtic. L'ICIJ ha divulgat anteriorment dades polèmiques sobre l'ús de paradisos fiscals a tot el món a partir de la seva anàlisis de mesos sobre 2,5 milions de documents filtrats de dues companyies de serveis financers a les Illes Verges britàniques, al Carib.
"Encara que la base de dades dels paradisos fiscals la vam publicar el juny de 2013 per primera vegada, vam decidir no revelar els detalls sobre la Xina, Hong Kong i Taiwan fins que l'informe estigués acabat. 37.000 noms és un número conservador, perquè molts dels noms que apareixen en la documentació no estan relacionats amb una direcció particular", va explicar l' ICIJ a la seva pàgina web.
L'objectiu de publicar aquest llistat és que els ciutadans ajudin els periodistes "a trobar noves pistes i connexions en els propers mesos, en els quals continuarà aclarint-se la informació sobre la relació de l'elit xinesa amb els paradisos fiscals".
En un altre ordre de coses, fortes mesures de seguretat envoltaven el judici a Pequín contra l'activista xinès Xu Zhiyong, fundador del moviment Nou Ciutadà, que reclama respecte a les lleis i més transparència als dirigents.
La Policia va establir un llarg cordó de seguretat al voltant al Tribunal Intermedi Número 1 de Pequín, on es jutja l'activista per alteració de l'ordre públic, el que va impedir que els periodistes poguessin acostar-se a l'edifici. Nombroses persones s'havien acostat a l'àrea per expressar el seu suport a l'activista.

Espanya Internacional

Víctimes de l´accident de Spanair demanen que es desclassifiquin documents

L'associació d'afectats pensa que en la documentació que reclama es troba la veritat sobre el...

El jutge deixa en llibertat l´escriptor turc detingut dissabte a Granada

Aquest intel·lectual, que també té nacionalitat alemanya, és reclamat...

Mor ofegat un jove de 15 anys a la platja de la Malva-rosa de València

Un noi de 15 anys va perdre la vida a a la platja de la Malva-rosa de València...

Un jove deixa vuit ferits en un atac amb ganivet a Rússia

Un jove deixa vuit ferits en un atac amb ganivet a Rússia

? La policia aconsegueix abatre l'agressor poc temps després ?Les autoritats no creuen que el...

Alarma a l´estació de la ciutat francesa de Nimes per un fals tiroteig

L'estació central de trens de Nimes, al sud de França, va ser evacuada ahir per la...

Enllaços recomanats: Premis cinema