El president francès, François Hollande, va fer oficial ahir la ruptura amb la seva parella, Valérie Trierweiler, la dona que el va acompanyar des que va arribar a l'Elisi el 2012. La ruptura arriba dues setmanes després que la premsa revelés que el president té una altra relació. La vida sentimental del cap de l'Estat ha acaparat l'atenció mediàtica a França des del 10 de gener, quan un setmanari del cor va publicar fotos d'una presumpta relació amb l'actriu Julie Gayet, de 41 anys.

El president, que no va voler comentar aquest assumpte en una roda de premsa, va triar el format de la declaració comunicada mitjançant l'agència France Presse per confirmar la seva ruptura amb Trierweiler, de 48 anys, en lloc d'utilitzar els canals oficials de la Presidència per tractar un assumpte que ell considera personal.

El president va precisar que posa "fi a la vida en comú amb Valérie Trierweiler " i va insistir que aquest anunci el feia "a títol personal", després que els mitjans francesos esperessin en va durant hores una declaració formal de la Presidència gal·la.

Hollande va dir que es tracta d'un assumpte que afecta la seva "vida privada" i va declarar textualment : "Faig saber que he posat fi a la vida en comú que compartia amb Valérie Trierweiler". Així,el president acaba amb l'especulació mediàtica sobre quant duraria Trierweiler en el seu paper de primera dama i amb les crítiques sovint expressades per la funció oficial que podria exercir la companya del president si es confirmava que el cap de l'Estat ja tenia una altra relació sentimental.

Enrere queden quinze dies durant els quals es va saber que Trierweiler havia estat ingressada en un hospital parisenc en conèixer l'existència de la nova relació de la seva parella.