El jutge José Castro va confirmar que la declaració de la Infanta com a imputada en el cas Nóos el proper 8 de febrer només es gravarà en àudio, però no en vídeo, i ha establert a més que cap de les persones que accedeixin aquell dia als jutjats de Palma podrà portar telèfon. "Es prohibeix terminantment que cap persona accedeixi a l'interior de l'edifici portant terminal telefònic, tablets, ordinador portàtil o qualsevol altre dispositiu apte per a la captació d'imatges o sons", ordena el jutge instructor.

Castro atén en aquest escrit la sol·licitud que li va plantejar dissabte passat l'advocat de la filla del Rei Jesús María Silva, en el sentit que s'evités el registre de la imatge de la infanta Cristina declarant com a imputada, i amplia les prescripcions per impedir que es filtrin vídeos o so de la compareixença i que els presents es comuniquin amb l'exterior durant l'interrogatori.

El magistrat recorda que la gravació audiovisual de les compareixences en aquesta causa es va establir com a norma l'any passat després que la primera declaració d'Iñaki Urdangarin, el febrer de 2012, es prolongués durant gairebé 25 hores perquè l'imputat es va negar a que es registrés en suport audiovisual i es discutia gairebé línia a línia la transcripció de les seves paraules.

Primer viatge del Rei

En un altre ordre de coses, el Rei es desplaçarà a Lisboa el proper 11 de febrer, en el seu primer viatge oficial després de l'última operació de maluc, per intervenir en el IX Encontre Cotec Europa al costat dels presidents d'Itàlia, Giorgio Napolitano, i Portugal, Aníbal Cavaco Silva. Després d'assistir al dinar que oferirà el president portuguès, el Rei tornarà a Espanya.