González Pons acusa Vidal-Quadras d´abandonar el PP ´fent mal´

29.01.2014 | 07:44

El polític del Partit Popular Esteban Gonzáles Pons va acusar Aleix Vidal-Quadras, vicepresident del Parlament Europeu, d'abandonar el PP "fent mal" en decidir incorporar-se a la força política Vox. El diputat del PP va destacar les diferències entre la decisió de Vidal-Quadras d'abandonar el PP i la renúncia de Mayor Oreja a encapçalar les llistes per a les eleccions europees: "si no estava d'acord amb el PP podia haver marxat fa dos anys", va afirmar referint-se a Vidal-Quadras.
Paral·lelament, la cúpula del PP va minimitzar les esquerdes que pugui provocar en el partit la decisió de Jaime Mayor Oreja de no tornar a encapçalar la candidatura de les eleccions europees, una notícia que ha causat sorpresa entre nombrosos càrrecs populars. Les reaccions a l'anunci de Mayor Oreja van ser nombroses, començant per la de la direcció dels populars, i la secretària general, María Dolores de Cospedal, va negar que hagi de fer mal al partit: "Jo no entenc que sigui un problema, és una forma diferent de continuar".
També va rebutjar Cospedal que Jaime Mayor Oreja sigui un "vers solt" dels populars, perquè segons va destacar "mai" ho és algú que exerceix de portaveu del partit al Parlament Europeu i que forma part del comitè de direcció, on seguirà fins després dels comicis de maig.

"Diferents sensibilitats"
"En un partit tan gran com el PP hi ha diferents sensibilitats en moltes coses, però les qüestions bàsiques les compartim tots, a partir d'aquí les formes, més enllà dels objectius, poden ser diferents per a uns i per a altres", va assegurar la secretària general del PP.
L'única dirigent popular que sí va vincular públicament la decisió de Mayor Oreja amb les seves diferències amb el Govern i la cúpula del PP i en concret en matèria de política antiterrorista, va ser Esperanza Aguirre. "És una decisió que diu molt d'ell perquè ell considera que té una idea diferent del final d'ETA que la que té el Govern, i que li seria difícil defensar la seva idea en la campanya electoral", va afegir Aguirre.

Espanya Internacional

Trump considera «trista» la retirada d´estàtues confederades

Trump considera «trista» la retirada d´estàtues confederades

El president dels EUA carrega contra dos senadors del seu propi partit que van criticar la seva...

Díaz Usabiaga demana «ambició» al sobiranisme basc en sortir de la presó

Díaz Usabiaga demana «ambició» al sobiranisme basc en sortir de la presó

Dos centenars de dirigents i simpatitzants de l'esquerra abertzale, entre ells Arnaldo Otegi,...

Almenys 37 morts en disturbis en una presó del sud de Veneçuela

La massacre es va produir per l'acció d'una unitat d'elit del Govern per intentar prendre el...

Mor un policia de Hamas en un atemptat suïcida a la frontera entre Gaza i Egipte

Un membre de l'Estat Islàmic s'immola en ser aturat de matinada en...

Dona a llum la nena de 10 anys violada a qui el Suprem indi va prohibir avortar

La nena de 10 anys violada a la qual el Tribunal Suprem indi va prohibir avortar fa tres setmanes...

Enllaços recomanats: Premis cinema