Convergència i Unió (CiU) realitzarà una campanya per a les europees amb una àmplia cobertura territorial i la participació d'alcaldes, del president català, Artur Mas, i del líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, que parlaran de Catalunya i Europa amb la consulta sobiranista del 9-N com a teló de fons.

Segons fonts de la federació, la campanya tindrà un pressupost d'uns 1,5 milions d'euros -és l'import de la subvenció que ha rebut el partit per a aquest tipus d'activitats- i arrencarà amb un primer míting aquest dijous a la nit a Barcelona.

En el tret de sortida intervindran Mas, Duran, el cap de la llista de CiU, Ramon Tremosa, el número 3, Francesc Gambús (UDC) i l'alcalde de la capital catalana, Xavier Trias.

Serà una campanya amb una destacada importància de les xarxes socials i, per primera vegada, Tremosa publicarà cada matí un vídeoblog en què explicarà a càmera un aspecte del programa electoral o de la UE.

CiU es planteja la campanya com un assaig de les municipals de l'any vinent i, per això, ha organitzat actes amb una destacada participació de quadres locals i alcaldes, aprofitant que la federació governa en la majoria de consistoris catalans, inclosos Barcelona i Girona.

Sota el lema "Guanyem-nos Europa", serà una campanya coral, en què Mas tindrà un paper destacat, acompanyant Tremosa i Gambús en els actes principals, i també estarà molt present Duran, sobretot en la recta final, ja que la primera setmana de campanya hi ha ple del Congrés i haurà de passar uns dies a Madrid.

També està previst que participin en alguns actes representants internacionals i que acudeixin dirigents de partits com el PNB, que forma part de la candidatura de CiU juntament amb Coalició Canària i Compromís per Galícia.

La recuperació econòmica

En els mítings i actes sectorials, la federació vol parlar del que ha fet Tremosa i del que farà en l'Eurocambra, però també posar en valor l'acció del Govern, en un moment en el qual s'entreveuen alguns senyals de recuperació econòmica.

I sense oblidar la consulta plantejada per al 9 de novembre, que serà present en els discursos com un dels objectius que CiU vol reivindicar a Europa i confrontar en la campanya amb els candidats de PP, Miguel Arias Cañete, i PSOE, Elena Valenciano.

A més dels mítings, Tremosa acudirà dijous 22 a un debat de candidats catalans a TV3 i, poc abans, el dia 19, a un altre d'organitzat a Madrid per TVE amb representants dels partits espanyols.

Aquests dos dies, l'agenda de campanya no s'alterarà i es preveu que sigui Mas qui protagonitzi els mítings. Durant la campanya hi haurà actes sectorials al matí i mítings a la nit a les principals ciutats catalanes.

El míting central se celebrarà a Manresa, abans de recórrer durant l'última setmana totes les capitals de província per tancar campanya a Barcelona.

La nit del 25 de maig, els dirigents de CiU esperaran a veure els resultats de les urnes a l'Hotel Majestic de Barcelona, com han fet en els últimes conteses.