El secretari de Comunicació i Estratègia Política de Podem, Iñigo Errejón, després d'afirmar que perquè "hi hagi democràcia no es pot viure amb por", va instar des de Pamplona a deixar d'utilitzar "determinats territoris, conflictes i dolors com a forma d'espantar i fer electoralisme".

Errejón va participar en l'acte de tancament de campanya d'una de les tres candidatures a la secretaria general de la formació a Navarra, la candidatura "Navarra Sí Puede", que encapçala Juan Bosch.

El número dos de Podem, que no va esmentar en cap moment el seu company Juan Carlos Monedero i la polèmica sorgida al seu voltabnt, va assegurar que la forma de fer-los front no és "atacant noms propis i portaveus". "Això no s'acaba insultant ningú", va dir.

"S'està sembrant una campanya de la por dels que ja no poden convèncer", va afirmar Errejón, que va criticar que està traslladant la sensació que pot passar alguna cosa terrible, que poden perdre les pensions, les cases i l'ocupació, quan això pot succeir si "no hi ha canvi polític".

D'altra banda, Monedero no rebrà cap sanció d'Hisenda si ha regularitzat la seva situació de forma correcta després de presentar una declaració complementària dels seus ingressos sense que hagi existit notificació de l'Agència Tributària. Així ho van assegurar els presidents de l'organització d'Inspectors d'Hisenda de l'Estat (IHE), Ransés Pérez Boga, i del sindicat dels Tècnics del Ministeri d'Hisenda (Gestha), Carlos Cruzado.

El dirigent de Podem hauria d'haver tributar en l'IRPF i a un tipus del 52% dels 425.000 euros que va rebre per la seva assessoria a governs llatinoamericans, i no mitjançant l'impost de societats per a pimes, a un tipus del 20%.

Pérez Boga va afirmar que el cas de Monedero segueix obert a l'espera que es comprovi que la declaració complementària que ha presentat és "completa i veraç", i va afegir que, si fos així, l'assumpte quedaria tancat. Va assegurar que el cas "encaixa amb detall" amb un clar supòsit d'ús de persona jurídica per part d'una persona física per pagar menys.