El Govern garanteix que els maltractadors condemnats no tindran la custòdia dels fills

12.02.2015 | 00:00

El ministre de Sanitat, Alfonso Alonso, es va comprometre a que l'avantprojecte de coresponsabilitat parental contempli les garanties suficients perquè en cap cas els maltractadors condemnats tinguin atribuïda la guàrdia i custòdia dels seus fills ni gaudeixin d'un règim de visites. Així ho va afirmar el ministre de Sanitat durant la seva intervenció al ple del Congrés dels Diputats en resposta a una pregunta de la diputada del PSOE Carme Munt.
L'esborrany de Justícia per regular l'exercici de la coresponsabilitat parental proposa que el jutge pot establir excepcionalment "un règim d'estada, relació i comunicació" amb el seu fill al progenitor condemnat per violència de gènere. La proposta del Govern planteja que en alguns casos el jutge pot adoptar aquesta mesura "de manera motivada" si ho considera convenient per a la protecció de l'interès superior dels fills, i després d'un informe de l'equip tècnic judicial. "Amb l'avantprojecte de coresponsabilitat parental que imposa la custòdia compartida i obre la porta als maltractadors, el PP ha trencat el consens de tolerància zero amb els violents", va lamentar Munt.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Declaració d'Independència

 
Consultori

Puigdemont al Parlament

Carles Puigdemont pot declarar la independència aquesta tarda però no ha aclarit si serà simbòlica o efectiva - El Govern espanyol, amb el suport del PSOE i Cs, diu que està disposat a prendre «les mesures que calguin» per evitar que tiri endavant


Enllaços recomanats: Premis cinema