L'Audiència Provincial de Madrid ha iniciat una investigació per esbrinar els motius pels quals ha desaparegut el sumari de la causa sobre els esborrats per part del PP dels ordinadors del seu extresorer Luis Bárcenas, l'arxiu de la qual va ser recorregut per les acusacions. L'oficina judicial del Jutjat d'Instrucció número 32 de Madrid ha iniciat un expedient governatiu per esbrinar el que ha passat després d'adonar-se, quan es disposava a iniciar la tramitació del recurs contra l'arxiu de la causa, que aquesta es troba desapareguda.

En una providència, aquest jutjat ha emplaçat les parts el 20 de febrer a dos quarts de deu del matí perquè portin tota la documentació que van aportar en el seu dia a aquest sumari, que va ser arxivat per la jutge l'octubre de 2013 en considerar que la destrucció dels discs durs dels dos ordinadors que Bárcenas tenia a la seu del PP no era constitutiu de delicte de danys ni encobriment.

La causa va ser remesa als jutjats de Madrid pel jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz, accedint així a la petició que li havien fet les acusacions del cas Bárcenas i la defensa de l'extresorer després de conèixer que el PP havia informat al jutge de la destrucció d'aquests discs durs. Les acusacions van recórrer l'arxiu acordat per la jutgessa d'instrucció i uns mesos després, davant el silenci de l'Audiència Provincial, una d'elles va anar al jutjat per comprovar que havia rebut el registre.

La funcionària del jutjat va al·legar que al febrer de 2014 es va remetre a l'Audiència Provincial el recurs mitjançant una providència, segellada amb data d'entrada un mes després en el Deganat dels Jutjats de Madrid.

La treballadora del jutjat va afirmar que juntament amb aquesta providència havia remès el sumari a l'Audiència Provincial, però quan ara el jutjat ha preguntat al Deganat per la recepció d'aquesta causa, aquest ha respost que no la té.