Alí Ouattara, el pare del nen a qui van ficar en una maleta per poder entrar a Espanya per la frontera de Ceuta, va assegurar que no se sent "culpable" del que li va passar al seu fill perquè el van "enganyar" i mai va pensar que l'intentarien introduir a territori espanyol d'aquesta forma. En roda de premsa a Sevilla amb la seva dona, Lucie, i el seu advocat, Juan Isidro Fernández, el pare va afirmar que va intentar en dues ocasions portar a Espanya el seu fill de 8 anys mitjançant la reagrupació familiar, tot i que el Govern l'hi va denegar perquè no cobrava suficient a la bugaderia en què treballa.

Davant aquesta negativa, va reconèixer que va pagar 5.000 euros perquè l'ajudessin a la frontera de Ceuta, tot i que va creure que les persones amb les quals va contactar al Marroc passarien el seu fill de forma normal i no ficant-lo en una maleta. Va admetre que va fer el pagament per introduir el seu fill a Espanya per l'estat de "desesperació" que tenia.

Com a mostra que no volia amagar res, el pare va dir que quan la Guàrdia Civil li va preguntar si el menor era el seu fill, ell a respondre que sí i que esperava trobar-lo amb el seu passaport perquè no sabia que havia passat dins d'una maleta.