L'exconseller valencià de Solidaritat i Ciutadania Rafael Blasco ha estat citat pel Tribunal Superior de Justícia valencià per a dilluns que ve per executar aquell mateix dia, a la presó que ell mateix indiqui, la sentència que el condemna a sis anys i mig de presó pel conegut com a cas Cooperació. La Sala Civil i Penal va iniciar així l'execució de la sentència notificada i feta pública ahir pel Tribunal Suprem en relació amb el cas Cooperació, citant els condemnats per a dilluns que ve.

Als que han estat condemnats a més de dos anys (Rafael Blasco, Alejandro Català, Agustina Sanjuán, Marcial López i Josefa Cervera) se'ls requereix que en aquesta compareixença indiquin la presó en la qual ingressaran el mateix 15 de juny. En les resolucions s'adverteix que la no compareixença provocarà que es dicti immediata ordre de detenció.

En el cas d'Augusto César Tauroni, actualment a la presó, s'oficiarà en el centre corresponent, mentre que a Manuel Llopis, condemnat a dos anys, se'l cita per a dilluns, però no se li ordena l'ingrés immediat a la presó.

El Tribunal Suprem ha condemnat a sis anys i mig de presó el també exdiputat autonòmic del PP Rafael Blasco per delictes de malversació en concurs amb prevaricació i falsedat, comesos en haver desviat fons d'ajuda destinats a Nicaragua.

La pena confirmada ara pel Suprem suposa que l'exconseller haurà d'ingressar a la presó, el que farà per ordre del tribunal que el va condemnar, el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

Rebaixa de dos anys

En una sentència en què condemna també altres exalts càrrecs populars de la Generalitat, el Suprem rebaixa en dos anys la pena de vuit anys de presó que li va ser imposada a l'exconseller pel TSJCV i imposa a Blasco 20 anys d'inhabilitació per a desenvolupar càrrec públic.