La Guàrdia Civil ha detingut, en el marc de l'operació "Workdance", a dos homes que enganyaven a dones amb una falsa oferta de treball com a ballarines de discoteca i a les que obligaven a ballar i a despullar-se mentre les gravaven durant l'entrevista per Internet. Als dos homes se'ls imputen delictes contra la intimitat i contra la llibertat sexual. Les detencions, segons ha informat la Comandància de la Guàrdia Civil d'Alacant, es van efectuar el passat dia 8 a la localitat de Sax.

Els fets es remunten a mitjans de l'any passat quan es va tenir coneixement de l'existència d'un perfil, en una coneguda xarxa social, on s'oferia treball com a cambrera o 'go-go' en un pub de la localitat. Quan les víctimes contactaven interessades, se les entrevistava via webcam. Si hi accedien, se les sol·licitava que es traguessin la roba i eren coaccionades amb l'amenaça de difondre el vídeo que havia estat gravat mentre ballaven.

La Guàrdia Civil va iniciar una investigació per a l'esclariment dels fets i es va analitzar el possible rastre que haguessin deixat a Internet. Amb això, els agents van localitzar les adreces IP de diversos equips informàtics que corresponien a un domicili de Sax.

El passat dia 8 de juny, agents de la Guàrdia Civil van precedir a l'entrada i registre del citat habitatge i van localitzar set ordinadors portàtils, tres tauletes electròniques, 16 terminals mòbils i multitud de suports de gravació de dades, així com dues càmeres webcam 'camuflades que simulaven ser penjadors de paret.

Els agents van detenir el propietari de l'habitatge i del seu fill, dos homes de 27 i 47 anys i espanyols, als que se li imputa la presumpta comissió dels delictes contra la intimitat i contra la llibertat sexual.

Els detinguts i les diligències instruïdes, han estat posats a disposició del jutjat d'Instrucció número 1 de Villena (Alacant).