L'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, es va reunir amb el president del BBVA, Francisco González, i amb la presidenta del Banco Santander, Ana Patricia Botín per demanar-los ajuda per donar una sortida als desnonaments. "Ha anat molt bé", va dir després de la reunió mantinguda durant prop d'una hora amb González a la seu del BBVA.

Carmena, que va estar acompanyada per la seva número dos, la regidora de Drets Socials, Marta Higueras, va parlar de les possibles solucions al problema dels desnonaments, igual que va fer amb el president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, dies abans de la seva investidura com a alcaldessa.

Higueras ha estat tota la setmana treballant en les mesures socials de l'Ajuntament, i una de les prioritats és trobar solucions habitacionals per evitar els desallotjaments. La número dos de Carmena s'ha reunit també amb jutges i amb la secretària general de Llançaments dels jutjats d'instrucció.

L'objectiu és posar en marxa una oficina antidesnonaments perquè hi hagi informació puntual sobre quins desallotjaments es produiran a la ciutat i quan per trobar les millors solucions per a aquestes famílies, ja sigui a través d'ajudes econòmiques o lloguers socials.

Les reunions es van centrar en explicar els objectius i funcionament de l'Oficina d'Intermediació Hipotecària, que es posarà en marxa en breu, i també informar sobre el propòsit de l'Ajuntament de comptar amb un parc d'habitatges socials per oferir una llar a les famílies que hagin estat desnonades, un cop esgotades totes les vies de negociació.

"Per a les dues iniciatives és fonamental comptar amb la col·laboració de les entitats bancàries, que s'han mostrat receptives a les propostes, fet pel qual s'estudiaran vies de col·laboració", va explicar l'Ajuntament en una nota de premsa on va afirmar que les reunions es van produir en un clima "molt cordial i constructiu".

Per altra banda, el Consell de Govern andalús va donar llum verd a l'avantprojecte de Llei de Retracte en Desnonament d'Habitatges, que permetrà a la Junta exercir el dret de compra preferent dels habitatges afectats pels desnonaments una vegada que es produeixi la subhasta judicial.

En la seva primera reunió, el Consell de Govern va aprovar, a més, l'avantprojecte de Llei de Protecció dels Drets dels Consumidors en la Contractació Hipotecària de l'Habitatge.