La policia kuwaitiana va arrestar el propietari del vehicle utilitzat pel terrorista suïcida que va matar 27 persones en una mesquita xiïta de la capital del país. No obstant això, les forces del Ministeri d'Interior continuen buscant el conductor del vehicle, que va fugir de la zona després de deixar el seu company prop del temple objectiu de l'atac.

Segons el diari Al Nahar, almenys 18 persones han estat detingudes fins al moment per la seva suposada vinculació amb l'atac terrorista de divendres contra la mesquita xiïta Imam al Sadik, que va ser reivindicat pel grup gihadista Estat Islàmic.

La policia va iniciar una batuda massiva a diverses parts de l'emirat del Golf mentre al país es decretava jornada nacional de dol. El Ministeri d'Interior kuwaitià va instar la població a proporcionar qualsevol informació que pugui portar a l'arrest dels implicats en l'atac, que va ser reivindicat per l'Estat Islàmic.

"Les agències de seguretat localitzaran els responsables i els portaran davant la Justícia el més aviat possible", va afirmar el Ministeri en un comunicat difós per l'agència de notícies Kuna.

En total 27 persones van morir i 227 van resultar ferides divendres quan un home va detonar la càrrega d'explosius que portava enganxada al cos a la sala d'oració on es reunia un gran nombre de creients, amb motiu del prec del migdia de divendres.

Emirat commocionat

L'atemptat ha commocionat el petit emirat, en què més del 90 per cent dels gairebé quatre milions d'habitants professen l'Islam. D'ells, el 30 per cent segueix la branca xiïta de l'Islam, mentre que la resta es declara sunnita.

Aquest és el segon atac a la regió en només un mes contra la minoria xiïta, després que el passat 22 de maig, una altra vintena de persones van perdre la vida en un assalt contra un temple xiïta a la població saudita d'Al Qadih, a l'est d'Aràbia Saudita.