El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va anunciar ahir la composició del seu govern paritari integrat per 10 membres del PSPV-PSOE i Compromís, amb dos independents. Entre els noms que més travesses han originat hi ha la conselleria d'Educació, ocupada finalment per Vicent Marzà, portaveu de Compromís a Castelló i professor pròxim a Escola Valenciana. La consellera de Sanitat serà la diputada al Congrés i secretaria d'Igualtat del PSOE, Carmen Montón. El degà d'Economia de la Universitat de València i exconsellers socialista, Vicent Soler, dirigirà Hisenda i l'exportaveu del Consell General del Poder Judicial, Gabriela Bravo, Justícia.

Tal i com s'havia anunciat, la vicepresidència serà per a la portaveu de Compromís, Mónica Oltra, que exercirà així mateix de funcions de portaveu i de consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

La conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Educació l'ocuparà l'excalde de Muro, Rafael Climent (diputat de Compromís) un dels impulsors de les tesis de l'Economia del Bé Comú a l'Estat, que aposta pel desenvolupament sostenible i els criteris socials. El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació serà el professor de Dret Constitucional de la Universitat d'Alacant i exdiputat d'IU Manuel Alcaraz, a proposta de Compromís.

La diputada del PSPV-PSOE a les Corts Valencianes María José Salvador serà la consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del territori. És diputada des de 2007 i adscrita a la comissió d'obres públiques, infraestructures i transports i de la de sanitat i consum. És llicenciada en Dret per la Universitat Jaume I de Castelló i postgrau en Política Internacional a la Universitat de Barcelona.

La conselleria de Medi Ambient, Canvi Climàtic i Agricultura l'ocupa Elena Cebrián, independent, que ha treballat als governs d'Aznar, Zapatero i Rajoy com a funcionària de carrera al Ministeri d'Agricultura. Experta en parcs naturals, membre de l'Associació Europea de Medi Ambient i sòcia de la Reial Societat Econòmica d'Amics del País de València.

Puig va definir el seu equip com "una aliança entre generacions" i va destacar que per primer cop es conformava un govern paritari amb un grup de persones "honrades, honestes i amb il·lusió de treballar amb energia".