L'aviació de la coalició internacional va efectuar ahir una sèrie de bombardejos a la ciutat siriana d'Al Raqa, feu del grup gihadista Estat Islàmic (EI) a Síria, que van causar la mort a almenys 23 extremistes.

L'Observatori Sirià de Drets Humans va informar que des de diumenge nit i fins la matinada l'aliança militar encapçalada per Estats Units va llançar un total de 17 atacs aeris en Al Raqa.

Els bombardejos van tenir com a blanc diverses zones i edificis de la urbs utilitzats pels membres del EI, que van resultar greument danyats.

Desenes de gihadistes van resultar a més ferits, alguns d'ells de gravetat, en l'ofensiva aèria, segons l'Observatori.

La coalició internacional va començar el 23 de setembre de 2014 a bombardejar les posicions a Síria de l' EI, que va proclamar fa un any un califat en aquest país i l'Iraq, on ha conquistat àmplies parts del territori.

Ahir, el grup gihadista va patir diverses derrotes a la ciutat d'Al Hasaka (nord-est), on l'exèrcit sirià va avançar en el front de batalla i va reprendre el control d'un barri.

Detenció a Badalona

D'altra banda, l'home de nacionalitat marroquina detingut dissabte per la policia a Badalona per enaltiment, propaganda i proselitisme del gihadisme a les xarxes socials passarà demà a disposició judicial de l'Audiència Nacional.

Els missatges propagandístics llançats, i que han estat obtinguts en el curs de la investigació policial, implicaven un"crida a l'acció", detalla Interior, que revela que el detingut portava mesos realitzant tasques d'enaltiment, proselitisme, propaganda i difusió del terrorisme gihadista.