La Guàrdia Civil ha detingut a Agüimes (Gran Canària) un home de 34 anys que es feia passar pel seu veí, afectat per una greu malaltia oncològica, i anul·lava les seves cites mèdiques amb la finalitat de perjudicar-lo. El presumpte autor d'un delicte d'usurpació d'estat civil, un espanyol identificat com J.N.D.A. i que ha estat posat a disposició judicial, va ser detingut dijous, un dia després que la víctima denunciés els fets, segons va informar ahir l'institut armat. La víctima, concretament, va denunciar la usurpació de la seva identitat per part d'un veí amb el qual tenia des de fa sis mesos problemes de convivència.

El detingut, que sabia que el seu veí seguia un tractament per una malaltia oncològica greu, trucava a l'hospital Universitari Insular fent-se passar per ell per sol·licitar l'anul·lació les cites i proves que la víctima tenia previstes i marcades pel seu metge.

J.N.D.A. també trucava als familiars de la víctima fent-se passar per un metge per comunicar-los que havien quedat anul·lades les cites concretades amb antelació, "tot això amb l'objectiu de perjudicar la víctima", afegeix la nota.

Quan la víctima va contactar amb el personal facultatiu del centre hospitalari per interessar-se pel motiu dels continus canvis de les cites programades en el seu tractament, va descobrir que havia perdut consultes i proves per no anar-hi, en creure que les tenia per a un altre dia o que estaven pendents d'assignació.

La víctima també va comunicar a la Guàrdia Civil que, en dues ocasions, el seu veí li havia fet malbé el pany de casa amb silicona i cola.