El Tribunal Suprem va arxivar definitivament la causa contra l'eurodiputat socialista Juan Fernando López Aguilar per suposats maltractaments a la seva exdona Natalia de la Nuez perquè l'assumpte ja va ser arxivat i no hi ha nous indicis, més enllà de les acusacions «zigzaguejants» d'ella. L'alt tribunal es pronuncia en el seu escrit de manera contundent per desestimar les acusacions de Natalia de la Nuez cap a l'exministre de Justícia, promotor precisament de la Llei contra la violència de gènere.

El Suprem considera que cap dels fets atribuïts a Juan Fernando López Aguilar «té la virtualitat inculpatòria que se li atribueix» en l'escrit de la jutge canària. A més, explica que «quan la narració dels fets per la Sra de la Nuez, en funció de la data i del funcionari públic davant del qual es produeix, pronuncia amb la mateixa naturalitat greus imputacions i encesos elogis a la persona que està denunciant, la credibilitat d'aquest testimoni ha de ser analitzada amb cautela».

«La sala no pot basar l'obertura d'un pronunciament penal contra el sr. López Aguilar en el testimoni zigzaguejant de la Sra de la Nuez», estableix també l'acte del Suprem. I conclou: «el dubte sobre en quin moment la seva declaració es va ajustar a la veritat i sobretot» el fet que l'assumpte hagi estat arxivat abans de les últimes denúncies de l'exdona aconsellen el sobreseïment de la causa.

Un jutjat de Violència sobre la Dona de Canàries va enviar al Suprem l'abril de 2015 una exposició raonada en què demanava que s'investigués López Aguilar per suposats maltractaments.

Fets ja investigats

Ja en aquell moment el Suprem li va tornar l'escrit a la jutge a causa que els fets imputats ja havien estat arxivats. «Aquests fets ja van ser investigats en el seu moment, donant lloc al dictat d'un acte de sobreseïment lliure» i obrir una nova causa per ells vulneraria els drets de l'exministre, va dir llavors el Suprem.

L'eurodiputat socialista i exministre de Justícia podrà reingressar «de manera immediata» al PSOE si així ho sol·licita, van explicar fonts d'aquest partit. Les mateixes fonts van afegir que el PSOE es posarà en contacte amb López Aguilar una vegada coneguda la decisió del Tribunal Suprem per comunicar-li com ha de procedir per sol·licitar el reingrés.

El passat 7 d'abril, la Comissió de Garanties d'Igualtat del PSOE va acordar suspendre cautelarment de militància l'eurodiputat, a qui va apartar de la delegació socialista espanyola al Parlament Europeu fins que s'aclarís si era o no culpable d'un cas de maltractament a la seva exdona.