Un caçador nord-americà va pagar 50.000 euros per matar Cecil, el lleó més famós de Zimbàbue, la mort del qual ha suscitat una gran polèmica entre els conservacionistes locals perquè consideren que la cacera es va organitzar de forma il·legal. La nacionalitat del caçador responsable de la mort de Cecil va ser confirmada per un important grup conservacionista del país, després que l'Associació de Caçadors i Guies Professionals de Zimbàbue hagués atribuït la mort a un espanyol, extrem que va ser desmentit per fonts diplomàtiques.

La Força Especial per a la Conservació de Zimbàbue va identificar el furtiu com Walter James Palmer, de Minnesota. Segons aquest grup conservacionista, Palmer va participar el passat 6 de juliol en una cacera nocturna al Parc Nacional de Hwange, a l'oest de Zimbàbue.

Cecil va ser atret amb una presa lligada a un vehicle com a esquer per abatre'l fora del parc, de manera que tècnicament ja no seria il·legal caçar-lo. «Palmer va disparar a Cecil amb un arc i una fletxa, i després amb una arma de foc», va dir el president de l'associació, Johnny Rodrigues.