El portaveu socialista a l'Ajuntament de Madrid, Antonio Miguel Carmona, va ser cessat ahir, de manera que es va convertir en la primera víctima causada per la ferida no tancada al Congrés Extraordinari del PSOE-M, que va finalitzar sense acabar amb la divisió interna i amb una nova direcció que fa els primers passos alimentant encara més la polèmica.

Després de la decisió de Ferraz d'acabar amb l'era de Tomás Gómez, una gestora va dirigir el partit en les probablement eleccions més importants de les últimes dècades i unes primàries per elegir el nou líder socialista a Madrid, el Congrés que va celebrar el PSOE-M divendres passat estava cridat a resoldre la divisió i a presentar un partit unit deixant de banda allò intern per centrar-se en allò essencial: portar Pedro Sánchez a la Moncloa. Lluny de ser així, la divisió s'ha convertit gairebé en fractura.

Sara Hernández, candidata oficialista de Ferraz, va guanyar les eleccions primàries a Juan Segovia per un escàs marge, amb un 57,51% dels vots, i dies després va nomenar una nova Comissió Executiva, en la qual no es va integrar cap membre del corrent de Segovia.

La substituta

La Comissió Permanent de l'Executiva del PSOE-M va nomenar la regidora Purificación Causapié portaveu socialista a l'Ajuntament de Madrid. Així ho va anunciar el secretari d'Organització del partit, Enrique Rico, tot agraint la tasca de Carmona i destacant que Causapié, que va ser la número 2 del PSOE a la llista a Ajuntament, és "la persona adequada" per dirigir el grup municipal en aquesta "nova etapa".

Carmona va rebutjar "fer un pas enrere" i deixar de ser portaveu del grup a l'Ajuntament de Madrid a canvi d'un lloc al Senat, com li havia demanat la direcció del PSOE-M, a la qual va advertir que ell no té "preu" i que no el faran callar.

Carmona, després de rebre l'oferta de la nova secretària general del PSOE-M de ser rellevat com a líder del grup municipal, va demanar que aquesta proposta -de la qual responsabilitza la direcció federal del partit- es voti al Comitè Regional dels socialistes madrilenys.

L'exportaveu municipal del PSOE-M va atribuir la destitució al fet que "una part del partit intenta de prescindir de l'altra", una decisió que va qualificar d'"inopinada" i "molt equivocada". Va confiar que la decisió "no tingui conseqüències electorals" en les generals de d'aquí a pocs mesos.