Quatre de cada deu dependents no reben les prestacions a què tenen dret

06.08.2015 | 07:08

Gairebé quatre de cada deu dependents, el 37%, estan esperant prestacions o serveis als quals tenen dret, segons un informe de l'Associació Estatal de Directors de Serveis Socials que avalua la implantació de la llei després de la incorporació dels beneficiaris moderats el passat mes de juliol. Després de vuit anys i mig d'aplicació de la Llei de Dependència, conclou la seva implantació amb la incorporació al sistema d'aquests dependents de Grau I, que eleven a 445.264 els beneficiaris que encara no reben cap atenció. A més, recorda que des de 2012, més de 100.000 persones han mort mentre esperaven que se'ls apliqués la llei.
L'últim informe de l'Observatori Estatal per a la Dependència analitza per comunitats autònomes el grau d'implantació de la llei, que denuncia que ha estat desigual, i planteja la necessitat d'aprovar un pacte d'Estat «que replantegi el model de finançament autonòmic» del sistema. Castella i Lleó, Cantàbria i el País Basc se situen al capdavant de les autonomies amb més percentatge de persones ateses sobre el total de la població, mentre que la Comunitat Valenciana, illes Balears i illes Canàries són a la cua.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Declaració d'Independència

 
Consultori

Puigdemont al Parlament

Carles Puigdemont pot declarar la independència aquesta tarda però no ha aclarit si serà simbòlica o efectiva - El Govern espanyol, amb el suport del PSOE i Cs, diu que està disposat a prendre «les mesures que calguin» per evitar que tiri endavant


Enllaços recomanats: Premis cinema