El PSOE demana explicacions per una reunió entre Fernández Díaz i Rato a la seu d´Interior

El partit socialista i UPyD reclamen la compareixença "immediata" del ministre d'Interior

09.08.2015 | 07:18

El PSOE va exigir ahi al ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, que doni explicacions "immediates" sobre la reunió del passat 29 de juliol amb el "presumpte delinqüent", Rodrigo Rato, al seu despatx de ministre el mateix dia que l'exvicepresident acudia a declarar davant dels jutjats pel "cas Bankia". El ministeri va confirmar l'existència de la trobada, celebrada a petició de Rato, i que emmarca en una relació d'amistat que tenen des de fa molt temps.
La secretària general del partit socialista al Congrés, Isabel Rodríguez, va comentar que demanarà al compareixença del ministre perquè doni explicacions sobre si és costum reunir-se amb presumptes delinqüents o només amb aquells que van formar part del Executiu del PP. Va afegir, la reclamació dels motius per tenir una conversa amb Rato el mateix dia que l'exvicepresident de Bankia havia de comparèixer davant del magistrat.
"I ja a casa seva que rebi a tots els presumptes delinqüents que vulgui" va emfatitzar la dirigent socialista després d'afirmar que, si hi ha la voluntat de rebre a tots els presumptes criminals del partit popular, "en té per estona, ja que passarà el mes d'agost i no haurà acabat de rebre'ls".
La secretària socialista va exposar que les converses personals s'haurien de mantenir ens els domicilis particulars i no a les institucions oficials de l'Estat. Emfatitzant que el ministre d'Interior és el responsable de les forces de Seguretat del Estat i per tant, té ha mostrar "una mica més de respecte i dignitat cap el que representent les institucions".
També UPyD va anunciar que sol·licitarà la comparaixença de Fernández Díaz perquè expliqui i exposi els motius pels qual va mantenir aquesta reunió a la seu d'Interior.

La resposta del Ministeri
El Ministeri d'Interior ha confirmat la reunió mantinguda a la seu de l'institució oficial entre Rodrigo Rato i Jorge Fernández Díaz el passat 29 de juliol, quan l'exmembre del Govern d'Aznar havia d'assistir davant del magistrat.
Fons del ministeri han recordat que, tant Rato com Fernández Díaz, tenen una relació des de fa molts anys tot dins d'un marc d'amistat i que el Ministeri d'Interior no té obert cap procediment judicial contra l'exvicepresident a través de les forces de Seguretat de l'Estat, sinó que qui investiga a Rodrigo Rato és l'Agència Tributària.
A més, van al·legar que durant la reunió Rato -imputat al "cas Bankia" i investigat per presumpte blanqueig per l'Audiència Nacional- i el ministre d'Interior, es va mantenir un to de conversa "cordial" i que la visita, a la seu de la cartera d'Interior a finals de juliol, no es va allargar més d'una hora.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Espanya Internacional

Mor un camioner a Castella i Lleó a l´explotar-li una roda mentre la canviava

La víctima, de 49 anys, va quedar atrapat sota el seu vehicle quan la roda va fer explosió

El Tribunal Suprem crida a declarar Rita Barberá com a imputada el 21 de novembre

El Tribunal Suprem crida a declarar Rita Barberá com a imputada el 21 de novembre

El jutge Conde Pumpido admet la personació del PSOE com a acusació popular imposant-li una fiança...

El Tribunal Suprem cita a declarar Rita Barberá pel presumpte blanqueig de capitals

El Tribunal Suprem cita a declarar Rita Barberá pel presumpte blanqueig de capitals

La senadora i exalcaldessa haurà de comparèixer el 21 de novembre

L´home que va amenaçar Puigdemont per Facebook li demana disculpes

Jorge Fernández atribueix el missatge a un "acalorament". Puigdemont ha anunciat que retira la...

Trump apunta a un possible frau electoral als EUA

Trump apunta a un possible frau electoral als EUA

La sospita del candidat republicà marca el darrer debat amb Clinton

El Parlament inicia la tramitació per declarar nuls els judicis sumaríssims del franquisme

El Parlament inicia la tramitació per declarar nuls els judicis sumaríssims del franquisme

La resolució s'ha aprovat durant el pel d'aquest dimecres a la cambra catalana

Enllaços recomanats: Premis cinema