La reunió de Fernández Díaz i Rato preocupa la Guàrdia Civil

Diversos agents pensen que la trobada podria «intoxicar» la investigació a l'exvicepresident

13.08.2015 | 00:00
Cifuentes pensa que la reunió s´ha «sobredimensionat».

Agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil van mostrar el seu malestar per la reunió del ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, amb Rodrigo Rato i la seva preocupació per si la investigació de la causa en què està imputat aquest últim «pogués quedar intoxicada». Així ho va manifestar el secretari general de l'Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC), Alberto Moya, que va reconèixer que la seva organització s'ha fet ressò del «malestar» d'agents de la UCO per aquesta reunió, celebrada el 29 de juliol al despatx del ministre i de la qual Fernández Díaz donarà explicacions demà al matí al Congrés.
Investigadors de la UCO consideren, segons Moya, que aquesta trobada pot «intoxicar» la investigació a l'exvicepresident del Govern i expresident de Bankia sobre un presumpte blanqueig de diners i per la seva gestió al capdavant de l'entitat. I a aquesta preocupació els agents de la UCO sumen la manca de recursos de la unitat, saturada de treball a causa dels casos que està investigant, va afegir Moya.
L'AUGC manté la seva petició, que ja va formular diumenge, de dimissió del ministre, ja que considera que la seva compareixença de demà no és suficient, perquè, des del moment en què Fernández Díaz es va reunir amb «un presumpte delinqüent», el titular d'Interior «queda invalidat i ha d'assumir les responsabilitats públiques que es deriven d'això».

Una «qüestió d'amistat»
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, va afirmar que s'ha «sobredimensionat» la reunió de Fernández Díaz amb Rato. La presidenta autonòmica va assenyalar que aquesta reunió no li sembla «molt encertada» i va afegir que el ministre «no hauria de haver-ho fet», encara que va atribuir la trobada a una «qüestió d'amistat».
Diversos juristes coincideixen a assenyalar que l'entrevista entre l'exvicepresident i el ministre pot qualificar-se de poc apropiada, vergonyosa o com es vulgui, però asseguren que no té transcendència penal per a cap dels casos oberts contra Rato.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema