Sergio Morate, presumpte autor del doble assassinat de Marina Okarynska i Laura del Pozo,va reconèixer que va matar la seva ex-xicota a l'amic romanès a casa del qual s'allotjava a Lugoj (oest de Romania), encara que aquest no ho va voler creure. "He matat Marina", va confessar Morate l'endemà d'arribar a la casa, tal com va recordar el seu amic Istvan Horvath, en llibertat amb càrrecs, a la sortida del jutjat després de prestar declaració.

"Què va passar de veritat?", li va preguntar l'esposa del romanès, que sabia que hi havia dues noies desaparegudes a Conca. "L'altra (Laura del Pozo) no en tenia cap culpa", va ser la resposta de Morate.

La confessió no va aixecar, però, sospites en Horvath, que va assegurar que mai va saber que estava allotjant un fugitiu perquè el seu amic solia "fer-se el milhomes" i "deia coses que no feia".

"Les he enterrat a la Palomera", va ser una altra de les dades que li va revelar Morate. "Però, què dius? Allà no hi ha ni una agulla, pura muntanya", va insistir incrèdul Horvath. Marina i Sergio "tenien bona relació", va explicar el romanès.

El presumpte assassí de les noies de Conca podria haver planejat quedar-se un temps a Romania, ja que va mostrar interès a llogar un apartament fins per un any.

La família de Laura del Hoyo va demanar que tots els que han col·laborat o participat en el "macabre" assassinat ho "paguin", mentre el jutjat que porta el cas ha iniciat els tràmits per demanar a Romania l'entrega del presumpte assassí.

Luis Javier Chamón, portaveu de la família, també va expressar la seva "gratitud" a totes les persones que "han ajudat i donat el condol i mostres de dolor". "No hi ha paraules per descriure una ferida oberta que mai es tancarà, la pèrdua d'una filla per a uns pares no té consol i més si han estat en aquestes aberrants circumstàncies", va afirmar Chamón.

Els tràmits necessaris per a l'extradició de Morate, que s'ha declarat innocent davant un tribunal romanès i sosté que tem per la seva vida en cas de tornar a Espanya, es van iniciar divendres, el mateix dia en què les dues víctimes van ser enterrades.