Almenys 40 immigrants van morir després que l'embarcació en què navegaven cap a Itàlia naufragués davant de les costes de Líbia, segons va confirmar la Marina Militar italiana. Massimo Tozzi, comandant de la nau de la Marina Militar Cigala Fulgosi, unitat responsable d'aquest rescat, va assegurar que havien salvat "319 persones de diverses nacionalitats, entre elles 45 dones i 3 menors".

A més, va assenyalar que "encara s'està procedint al recompte de víctimes mortals" perquè la Marina continuava pentinant la zona buscant possibles supervivents. Segons les sospites de la Marina Militar, aquestes persones haurien mort "per asfíxia".

Tozzi va relatar que els supervivents es trobaven a bord de la nau de la Marina italiana a l'espera de ser traslladats a ports del país, i que havien estat sotmesos a reconeixement mèdic.

Per part seva, el ministre d'Interior, Angelino Alfano, va reiterar la seva crida a la comunitat internacional en assegurar que "la crisi a Líbia és un volcà actiu que es troba no davant d'Itàlia, sinó d'Europa". "El problema de la immigració afecta la comunitat internacional", va assenyalar Alfano, alhora que va explicar que "després del final del règim del dictador Muammar al-Gaddafi Itàlia ha pagat, i molt".

El pronòstic

En aquest sentit, al ritme actual, a finals d'agost més d'un quart de milió d'immigrants hauran travessat el Mediterrani, segons estimacions de l'Organització Internacional per a les Migracions (OIM), que va confirmar que 237.000 ja ho han fet. "Amb els rescats que es registren cada dia, el pronòstic de l'OIM és que les arribades d'immigrants superin el quart de milió per a finals d'aquest mes", va explicar el seu portaveu, Joel Millman.

El nombre d'immigrants que han creuat el Mediterrani i ha arribat a Europa aquest any supera el total dels que van aconseguir creuar al llarg de tot 2014. L'any passat, 219.000 immigrants van arribar a Europa després d'emprendre arriscades travessies en barcasses o llanxes pneumàtiques.

L'estadística inclou les arribades per mar d'immigrants a les costes d'Espanya i Malta, dos dels països afectats pel fenomen. La mitjana recent de persones rescatades diàriament al Mediterrani supera el miler, particularment en les rutes que porten a illes d'Itàlia i Grècia.