Amb la mort d'un l'home banyegat per un toro a l'encierro de les festes del municipi val·lisoletà de Peñafiel s'eleven a sis les persones que han perdut la vida des de principis de juliol en algun festeig taurí popular. Dos homes van morir al juliol i quatre, la primera quinzena d'agost. L'última víctima va perdre la vida ahir a la tarda a l'hospital Clínico de Valladolid com a conseqüència de les greus ferides causades per un toro.

Es tracta de José Alberto Peñas López, regidor del poble val·lisoletà de Traspinedo, de 36 anys, que participava en l'encierro i que es va veure sorprès per un gir sobtat de l'animal en l'últim tram del recorregut urbà, just abans d'entrar al carreró que condueix a la plaça.

L'alcalde del municipi, Jesús Bazán, que va proposar decretar diversos dies de dol, va explicar que la víctima era regidor des de maig, estava casat i "era un noi ple de vida, projectes i il·lusions que ara s'han truncat".

Divendres a la nit va morir un altre home, de 32 anys, a la localitat de Museros (València) en ser banyegat per un toro durant les festes del "bou al carrer". La víctima, que no va tenir temps de refugiar-se darrere de les barreres, va ser traslladat a l'hospital Clínic de València gairebé sense signes vitals, va entrar en parada cardíaca i va morir.

A més, divendres va morir un home de 55 anys que va ser banyegat el dia anterior en un encierro a Blanca (Múrcia). Diu?menge, 9 d'agost, un altre home, de 32 anys, va morir després de ser banyegat al coll en un encierro a Villaseca de la Sagra (Toledo). La víctima gravava amb el seu telèfon mòbil i no es va adonar que l'animal s'acostava.

Al juliol, el dia 5, un home de 54 anys va morir en ser banyegat a les festes de Castelló.