Acord entre les dues Corees per acabar amb la guerra dels altaveus

Pyongyang demana perdó per l'explosió de tres mines i Seül deixarà d'emetre propaganda a la frontera

25.08.2015 | 07:20
Les negociacions entre les dues Corees han tingut èxit.

Corea del Nord i Corea del Sud van arribar a un acord en les converses per acabar amb la guerra dels altaveus que va començar a principis d'agost. Corea del Nord va demanar perdó per l'explosió de tres mines que van causar ferides de gravetat a dos oficials sud-coreans i Corea del Sud es va comprometre a silenciar els altaveus que emetien propaganda.
Les negociacions s'han dut a terme des de dissabte al llogaret fronterer de Panmunjom, el mateix lloc en el qual es va signar l'alto el foc de la guerra civil el 1953, i van acabar poc abans de les quatre de la tarda d'ahir. Els dos països van aconseguir així el que buscaven. Corea del Sud exigia a Pyongyang una disculpa per l'explosió de mines antipersones que va ferir dos soldats seus a la frontera i Corea del Nord, per part seva, reclamava a Seül que posés fi a la seva campanya de propaganda emesa per altaveus a la frontera.
Aquesta és la primera vegada que les dues Corees s'asseuen a dialogar en un any, el que reflecteix la gravetat de la situació.
Mentrestant, Seül i Washington estan estudiant el desplegament de diversos actius militars estratègics nord-americans a territori de Corea del Sud, fet que podria provocar més tensió amb Pyongyang.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema