El president dels EUA, Barack Obama, es pot veure en la recta final del seu mandat davant d'un dels majors dilemes de la seva carrera política: triar entre Joseph Biden i Hillary Clinton com a aspirant a succeir-lo a la Casa Blanca. Aquest escenari sembla molt probable si es tenen en compte els creixents indicis que el vicepresident Biden està avaluant molt seriosament competir per la candidatura presidencial demòcrata, a la qual aspira també Clinton, exsecretària d'Estat d'Obama, favorita per ara i en campanya activa des de l'abril.

Haver de donar suport a un o altre si finalment Biden entra en la contesa, quelcom que ha d'anunciar en les properes setmanes, seria sens dubte «dramàtic» per a Obama, «sobretot tenint en compte els alts i baixos» pels quals ha passat la seva relació amb els Clinton (Bill i Hillary), va explicar Susan Burgess, professora de Polítiques de la Universitat d'Ohio.

Christopher Arterton, expert en gestió política a la Universitat George Washington, considera també que seria una «decisió difícil» per a Obama, però va apuntar que el president «probablement no intervindria ni donaria suport activament a cap campanya» fins que un dels dos, Clinton o Biden, guanyés oficialment la nominació.

Obama «és generalment lleial al seu vicepresident, però estic segur que se sent de manera similar en relació amb la seva exsecretària d'Estat», va assenyalar Jared Bernstein, exassessor econòmic de Biden al diari digital The Hill, en dubtar també que el mandatari opti per un o altre durant la campanya.

No obstant això, el portaveu de la Casa Blanca, Josh Earnest, va dir que Obama no descarta donar suport a un dels candidats demòcrates a les eleccions primàries de 2016.