Les autoritats xineses van accelerar la seva acció després de les explosions del port de Tianjin el passat dia 12 que han causat fins ara 145 morts en anunciar l'arrest de dotze persones i la presentació de càrrecs contra altres onze. Els acusats són funcionaris de diferents departaments administratius, així com executius del port de Tianjin, contra els quals s'han presentat càrrecs com abandonament del deure o abús de poder.

Entre els funcionaris acusats hi ha el responsable de la comissió municipal de transport de Tianjin, Wu Dai, i el president de l'autoritat del port de la ciutat, Zheng Qingyue.

Per altra banda, la policia va anunciar la detenció de dotze sospitosos de la companyia Tianjin International Ruihai Logistics, propietària del magatzem portuari on estaven les substàncies químiques que suposadament van causar les explosions. Entre els detinguts hi ha el president de la companyia, Yu Xuewei; el vicepresident, Dong Shexuan, i tres directors generals adjunts. Segons la policia, els arrestats són considerats sospitosos d'emmagatzemar il·legalment productes químics perillosos, violant nombroses normes de seguretat.

A més, la investigació apunta que diversos funcionaris de rang intermedi del districte portuari de Tianjin podrien haver rebut suborns d'aquesta i altres empreses per ignorar aquestes possibles violacions de seguretat.

El nombre de morts per les explosions del passat 12 d'agost va pujar a 145, sis més que els morts comptabilitzats en la jornada anterior. Els desapareguts pel sinistre, un dels pitjors accidents industrials ocorreguts a la Xina en els últims anys, es van reduir a 28, mentre encara continuen les tasques de recerca.