La intrusió dimarts a la nit a l'estació de Calais (França) d'immigrants que intentaven pujar de forma clandestina als trens que viatgen a Londres va provocar serioses pertorbacions en el trànsit dels Eurostar. Un portaveu d'Eurostar va reconèixer que es va haver de suspendre la circulació de sis trens, en un i altre sentit, i que els combois afectats van ser dirigits cap a les estacions d'origen.

Un Eurostar, però, va passar la nit a Calais-Fréthun, una estació als afores del port francès, on alguns dels centenars de passatgers es van queixar de les condicions en què van quedar durant diverses hores, sense corrent elèctrica i per tant sense aire condicionat a l'interior dels vagons.

Eurotunnel, l'empresa que gestiona el túnel sota el Canal de la Mànega, va explicar que en les seves instal·lacions no s'havia produït cap intrusió. Un portaveu va assenyalar que durant tota la nit el trànsit dels seus combois pel túnel es va fer amb total normalitat, encara que els Eurostar no van poder accedir-hi perquè la línia es va haver de tallar a l'exterior, a l'estació de Calais.

El ministre d'Interior, Bernard Cazeneuve, va assegurar que la voluntat del seu Govern «és reduir les intrusions a zero», i va posar èmfasi en la lluita contra les xarxes de traficants, que intenten introduir sense papers en els trens que van al Regne Unit a canvi de cobrar-los fins a diversos milers d'euros.

Nou morts aquest any

Cazeneuve va recordar que aquest any ja hi ha hagut nou morts d'immigrants en aquests intents de pujar clandestinament als trens. El ministre va posar l'accent en el fet que la seva política passa per expulsar els que estan en situació irregular, quelcom que el 2014 es va fer amb un miler de persones, el que va significar un 13% més que l'exercici precedent. «La fermesa és total», va assenyalar el ministre d'Interior francès.