El líder de Podem, Pablo Iglesias, tracta aquests dies d'aglutinar al voltant del seu partit els moviments de descontentament que recorren Espanya, conscient que fer política implica «assumir decisions difícils i cavalcar contradiccions».

«No som àngels, sabem que fer política implica assumir circumstàncies i decisions difícils i ho tractarem de fer de la millor manera possible», va dir en una entrevista amb Efe a París.

La seva visita de tres dies a França li va permetre copsar l'ànim dels militants de Podem fora d'Espanya, unir estratègies amb el líder esquerrà Jean-Luc Melenchon i amb l'ala crítica del Partit Socialista i assegurar-se el suport de l'economista Thomas Piketty. Iglesias, que ha fet de la diferència la seva carta de presentació, va admetre la seva por a arribar a ser percebut com «un polític més», però contra això, va assegurar, el seu partit ha aprovat mesures com limitar els seus salaris o establir un codi ètic i de transparència.

Va assegurar que està preparat per anar-se'n «en qualsevol moment», però es va resistir a fixar quin resultat seria un fracàs o un èxit per a ell en les eleccions generals de desembre. Amb la vista posada en aquests comicis, pretén incorporar al seu projecte integrants d'Esquerra Unida -com el seu candidat a la Presidència, Alberto Garzón, però també obrir-se a sectors que fins ara no han estat representats en Podem, com els ecologistes. «Els necessitem al nostre costat, perquè és un dèficit preocupant. Ens ha faltat consciència sobre el que significa un desenvolupament sostenible, i és important que aquesta consciència verda, poc present a Espanya, estigui present en les organitzacions polítiques», va assenyalar.

Respecte a les decisions difícils que afronten els governants, Iglesias va confessar que hauria actuat igual el primer ministre grec, Alexis Tsipras, d'haver estat en la seva situació de triar entre el pla de rescat o la sortida de l'euro.

No obstant això, no va considerar que la sort electoral de Podem estigui lligada al que passi amb Syriza en els pròxims comicis hel·lens, perquè «els espanyols votaran pensant en Espanya».