La Justícia veneçolana ha condemnat el dirigent opositor Leopoldo López a gairebé 14 anys de presó per haver incitat a la violència durant una marxa antigovernamental, una sentència que s'emet després d'un procés judicial que, segons la defensa, ha estat «injust» i que en canvi, segons el Tribunal Suprem, «es va complir la llei». López és condemnat a «13 anys, 9 mesos, 7 dies i 12 hores de presó» la condemna més alta esperada per als delictes d'instigació pública, associació per delinquir, danys a la propietat i incendi atribuïts al dirigent pels fets violents al final d'una marxa convocada entre d'altres per ell, el 12 febrer 2014. El dirigent ha de complir la condemna a la presó militar de Ramo Verde, propera a Caracas, el mateix equipament on ha passat ja més d'any i mig.

En abandonar el Palau de Justícia, on es va conèixer la sentència, familiars i col·legues opositors de López es van dirigir a la plaça Bolívar del municipi de Caracas de Chacao a informar davant desenes de simpatitzants sobre la sentència, la postura del dirigent condemnat i les accions que es prendran. L'advocat Juan Carlos Gutiérrez va dir que la defensa apel·larà en els pròxims dies la sentència, que va qualificar de «cadena de violació sistemàtica als drets humans» i d'estar basada «en mentides».

La resolució va provocar tot de reaccions internacionals. Des dels Estats Units, el secretari d'Estat John Kerry, va manifestar la «profunda preocupació» del seu Govern per la pena imposada. L'Alt Comissionat de Nacions Unides per als Drets Humans es va mostrar també consternat.