El primer ministre britànic, David Cameron, va definir ahir l'opositor Partit Laborista com "una amenaça a la seguretat nacional", després de l'elecció de Jeremy Corbyn com a líder. "El Partit Laborista és ara una amenaça a la seguretat nacional, a la nostra seguretat econòmica i a la seguretat de les seves famílies", va escriure el líder conservador a través del seu compte de Twitter.

Amb aquestes declaracions, el Partit Conservador britànic va començar així la seva campanya de desacreditació de Corbyn després que dissabte fos escollit nou líder laborista amb el contundent suport dels militants del partit i amb un programa enfocat contra la guerra i contra l'austeritat.

Malgrat que en principi la victòria del veterà diputat esquerrà pot donar més opcions als "tories" de cara a les urnes, aquests també temen que algun dels seus radicals missatges arribi a calar entre l'electorat. Per aquest motiu, el diputat conservador Andrew ?Mit?chell va cridar ahir els seus coreligionaris a "ocupar el centre polític" i a defensar les virtuts "del capitalisme de consum".

Atac de la premsa

Les crítiques cap a la figura de Corbyn també van arribar des de la premsa conservadora del Regne Unit, que va alertar que la formació laborista pot patir "una guerra civil". "Corbyn provoca una guerra civil al laborisme", va assegurar The Sunday Times, del grup del magnat nord-americà Rupert Murdoch, mentre que el també conservador The Sunday Telegraph va constatar "la mort del Nou Laborisme" encarnat en l'exprimer ministre Tony Blair.

Per la seva banda, el rotatiu més progressista The Observer, dominical de The Guardian, reconeixia "l'enorme mandat" de Corbyn, que li permetrà impulsar "una agenda d'esquerres". El diari alertava, a més, que el nou líder, abanderat de diverses causes de drets humans i assidu a manifestacions, no arribarà mai al Govern "si no va més enllà de la política de protesta".

El més generós va ser el The Independent on Sunday, que va definir la seva victòria de "memorable", tot i que va avisar que afronta "l'enorme tasca d'unir el partit".