Les Forces Armades franceses començaran a bombardejar objectius de l'Estat Islàmic (EI) a Síria «en les properes setmanes», després de recopilar una major quantitat d'informació, va anunciar el ministre francès de Defensa, Jean-Yves Le Drian. «Els atacs començaran en les properes setmanes, quan tinguem objectius ben identificats que ens permetin realitzar els bombardejos que convinguin davant de l'enemic, l'Estat Islàmic», va assenyalar el ministre.

Le Drian va concretar que els avions francesos encara estan en procés d'adquirir la informació que permeti eventualment llançar atacs i prendre de manera autònoma les decisions.

El passat 7 de setembre, el president de França, François Hollande, va anunciar el començament de vols de reconeixement francesos sobre Síria de cara a una eventual intervenció aèria.

Le Drian va explicar que l'Exèrcit francès «està cooperant» amb el nord-americà (que ja bombardeja posicions de l'EI a Síria), i alhora va reconèixer que no hi ha cap tipus d'aprovació implícita del règim d'Al-Assad per a aquests vols.

El president sirià va atribuir a Europa la responsabilitat per la crisi dels refugiats, ja que «ha donat suport, dóna suport i dóna cobertura al terrorisme». Va destacar que ara Europa intenta «presentar l'assumpte com si la seva culpa fos no haver disposat els recursos necessaris per garantir una migració organitzada, a causa de la qual cosa s'han ofegat refugiats en intentar creuar el Mediterrani».

El secretari d'Estat dels EUA, John Kerry, va assegurar que el Govern rus ha proposat als Estats Units entaular converses «militars» per tractar el conflicte de Síria, una opció que estudia el Govern de Washington. Kerry va afirmar que el ministre rus d'Exteriors, Serguei Lavrov, li va fer la proposta en una conversa telefònica dimarts i que la Casa Blanca la tindrà en compte.