La cadena d'hotels RIU, amb origen a la Garrotxa, ha decidit abandonar els seus negocis a Tunísia, afectada per l'atemptat gihadista que el juny passat va causar la mort de 38 turistes estrangers en un dels seus establiments de la ciutat de Susa. La cadena cessarà les seves operacions a partir de gener de 2016 en els nou hotels que gestiona al país nord-africà, inclòs l'hotel Marhaba Imperial, a Kantaui-Susa, escenari de la matança.

La cadena RIU, present a Tunísia des de 1999, també compartia la gestió d'hotels a altres centres de turisme essencials en l'àmplia costa tunisiana com Hammamet i l'illa de Yerba. La cadena ha acceptat indemnitzar els seus treballadors segons els paràmetres de la llei laboral tunisiana, i compensar els seus socis per la ruptura dels contractes d'explotació i gestió.

El passat 26 de juny, un jove gihadista armat va entrar a la platja privada de l'hotel Marhaba Imperial, gestionat per RIU, i va matar a trets 38 turistes estrangers, majoritàriament britànics, sense que ningú el pogués parar en mitja hora de matança. Tres mesos abans, altres dos gihadistes havien perpetrat una massacre similar al museu El Bard de la capital tunisiana, on van assassinar 21 turistes estrangers.

Fonts de la cadena hotelera van assegurar que "no és cap secret que la situació del sector turístic a Tunísia és molt complicada". "En aquests moments hi ha tres hotels tancats per la temporada d'hivern, una decisió que s'ha pres en conjunt amb els propietaris de cada establiment per la baixa ocupació", va assenyalar la cadena hotelera. RIU va precisar que els hotels tancats són el ClubHotel Riu Bellevue Park, situat a Port El Kantaoui; el Riu Marillia de Hammamet; i el ClubHotel Riu Palm Azur de Yerba.