L'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, va anunciar que l'Ajuntament està "intentant posar en marxa un servei social de treball universitari" perquè els joves "ajudin a escombrar" la ciutat, una proposta a la qual PP i PSOE van respondre reclamant un pla de neteja i més treballadors.

"Volem que hi hagi persones que durant un determinat temps ajudin a escombrar Madrid", va assegurar Carmena en la inauguració de la XIII jornada de medi ambient i desenvolupament sostenible en el periodisme local.

Va especificar que, si es posa en marxa aquesta iniciativa, els universitaris podrien convertir-se en "gestors dels grans esdeveniments juvenils", com els botellones, on va dir que "normalment les escombraries que s'acumulen són incalculables".

En aquest sentit, va comentar que el rector de la Universitat Complutense de Madrid li va enviar recentment unes fotografies amb l'aspecte dels campus després dels botellones dels darrers dies, cosa que li ha fet sentir una "sensació de vergonya". Carmena va recordar que de jove va treballar en una fàbrica de melmelada com a part del Servei Universitari de Treball.