El president del Govern, Mariano Rajoy, va advertir ahir que Espanya es juga el 20 de desembre continuar pel camí de la recuperació econòmica amb el PP o tornar a la crisi si triomfen polítics "amateurs" o coalicions que pogués encapçalar un "radicalitzat" i "ansiós" Pedro Sánchez.

Rajoy va protagonitzar ahir a València el seu primer acte de partit des de que va anunciar la convocatòria d'eleccions pel 20 de desembre. Davant d'aquesta cita, va considerar la gestió del Govern com el millor aval per revalidar la confiança dels ciutadans.

El cap de l'Executiu va afirmar que el que està en joc el 20-D és molt clar: "Si seguim amb la recuperació econòmica i la creació d'ocupació o si fem marxa enrere". "Aquesta és la batalla, recuperar-nos o tornar a la crisi", va reblar, abans d'advertir que al llarg dels propers mesos es podran escoltar "tot tipus de genialitats, ocurrències i frivolitats".

Rajoy es va mostrar convençut que "vénen bons temps per a Espanya si no s'espatlla el que s'ha aconseguit fins ara", i va afirmar que "no és el moment que afrontin responsabilitats de govern els amateurs, gent sense experiència que no han estat ni regidors". "Governar és un tema molt seriós, només per a gent que tingui determinació, que hagi demostrat que és capaç de fer que les coses avancin en els moments difícils", va afegir.

Rajoy va alertar també del perill que suposa el fet que es puguin repetir coalicions amb radicals que han fomentat el sectarisme, com les que "ha permès el PSOE després de les eleccions municipals i autonòmiques".