L'expresident del Govern José María Aznar va advertir el seu partit, el PP, que Ciutadans li pot arrabassar la primacia al centre-dreta a Espanya, després d'haver aconseguit en les eleccions catalanes col·locar-se molt per davant dels populars. A més, Aznar es va preguntar si l'avanç de Ciutadans a les eleccions catalanes pot ser degut al fet que els electors consideren que l'ordre constitucional pot ser millor defensat pel partit d'Albert Rivera.

El president fundador del PP, que un dia després de les eleccions catalanes va fer una dura anàlisi sobre els resultats del seu partit, va defensar aquell diagnòstic que ningú, va recordar, li ha rebatut i pel qual va lamentar haver rebut desqualificacions.

Aznar va destacar d'altra banda que el 27 de setembre el PSOE es va col·locar per sobre de Podem, i això també indica, en la seva opinió, que el «vot útil» de l'esquerra pot concentrar-se en el partit socialista a les eleccions generals.

L'excap de l'Executiu va intervenir en el fòrum «Futuro en español», en què va recordar que Ciutadans va tenir una «clara victòria» sobre el PP a les eleccions catalanes que li va donar la «primacia» del centredreta. Quelcom que, va advertir, pot tenir «la seva importància en la direcció de vot» a les eleccions generals.

El vicesecretari de Sectorial del Partit Popular, Javier Maroto, li va respondre que el referent del centre-dreta a Espanya segueix sent el PP, mentre que Ciutadans està en el centreesquerra i no amaga la seva intenció de donar suport al PSOE.

Maroto va admetre que el PP està disposat a l'entesa amb Ciutadans, amb el qual pretén mantenir una «estreta relació», si bé va insistir que no es pot «jugar a despistar» amb els electors. Va destacar en aquest sentit que els votants han de saber que és el PP, i no el partit d'Albert Rivera, el «referent» del centredreta a Espanya, i va recordar que ni Ciutadans ni el PSOE amaguen la seva intenció de donar-se suport. Va posar com a exemple els casos d'Andalusia i Madrid: en el primer Ciutadans dóna suport a totes les decisions del Govern de Susana Díaz i en el segon el partit de Rivera vota amb Podem i el PSOE.