Una nena "molt amiga" d'Asunta, de 14 anys, va explicar que al juliol de 2013 va rebre un Whatsapp, enviat per la menor trobada morta en una pista forestal de Teo (La Corunya), en què li deia "m'han intentat matar", però va pensar que "no era de debò", en ser la víctima molt bromista. Aquesta menor va declarar en la sessió de la vista oral d'ahir com a testimoni i per videoconferència, i es va referir a aquest episodi del qual Asunta "mai" li va tornar a parlar. Rosario Porto no va poder contenir les llàgrimes en escoltar-la, per ser una de les amigues íntimes de la seva filla.

L'amiga de la petita va explicar, de la mateixa forma que molts dels altres testimonis, que la víctima era "molt feliç i bromista" i que tenia bona relació amb la seva mare. En la mateixa línia, una amiga de la família Porto, que tenia una relació molt intensa amb Rosario, "més que d'amistat, de família", va assenyalar en el judici, així mateix, que la relació entre mare i filla "era meravellosa" i que Rosario tenia una "preocupació constant per la seva nena", i que per a ella era "un orgull el ser la mare d'Asunta". També va destacar que amb Alfonso la relació era "estupenda".

En aquest sentit, el penalista José Luis Gutiérrez Aranguren, que s'ocupa de la defensa de l'advocada Rosario Porto, va considerar que les proves testificals estan desmuntant la teoria que Asunta feia nosa als seus pares.

Per altra banda, Ramiro Cerón, l'home el perfil genètic del qual coincideix amb el de la taca de semen trobada a la samarreta que vestia Asunta quan va ser trobada morta, i que va arribar a estar imputat per aquest crim, va destacar que "mai" va conèixer ni va veure "aquesta nena, ni els pares".