Bankia ha demanat la seva personació com a acusació particular en el cas en què el jutge de Madrid Antonio Serrano-Arnal investiga si l'exvicepresident del Govern Rodrigo Rato va cobrar comissions il·legals a canvi de l'adjudicació dels contractes de publicitat de l'entitat sota la seva presidència.

El banc va registrar un escrit el passat divendres al Jutjat d'Instrucció número 31 de Madrid per poder formar part d'aquest procediment, en el qual l'exministre d'Economia està imputat per frau fiscal, blanqueig de capitals i corrupció entre particulars.

Entre altres assumptes, el magistrat indaga si Rato va poder cobrar a través de l'empresa Kradonara 833.000 euros de Albisa Inversiones, de l'empresari Alberto Portuondo, que va rebre dos milions de les companyies de publicitat Publicis i Zenith a canvi d'haver afavorit presumptament la seva contractació per a les campanyes de llançament de la marca Bankia i el seu debut borsari.

Es tracta així de la primera vegada que Bankia demana actuar contra el seu expresident, amb el qual comparteix imputació en la causa sobre presumptes irregularitats en la seva fusió i sortida a borsa el juliol de 2011 i en la seva peça separada de les targetes black, instruïdes pel jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu.

No obstant, en aquest últim cas, el nou equip de Bankia presidit per José Ignacio Goirigolzarri ja va exigir a Rato que tornés la part que va carregar a Bankia amb la seva targeta opaca i es troba a l'espera que se'ls permeti demanar el que va gastar també durant la seva etapa de president de Caja Madrid. I, en el cas Bankia, va aconseguir que el que va ser el seu màxim responsable i tres imputats fessin front a la part proporcional de la fiança de 34 milions.