La salut de la infermera britànica contagiada amb el virus de l'ebola i aïllada en un centre sanitari londinenc ha millorat, en passar d'un estat «crític»?a «greu, però estable», va informar el Royal Free Hospital. «Podem anunciar que la condició de Pauline Cafferkey ha millorat a greu, però estable», segons l'últim informe mèdic del Royal Free Hospital, on la infermera escocesa, de 39 anys i que havia estat donada d'alta al gener, va haver de ser aïllada en una unitat especial del centre mèdic el passat dia 9 per patir una «inusual complicació» relacionada amb la malaltia.

Des de llavors, Cafferkey ha estat tractada en una unitat de màxim aïllament d'aquest hospital, que la passada setmana va informar que es trobava en estat «crític», lluitant per la seva vida.

La germana de la malalta, Toni Cafferkey, va denunciar que aquesta va anar al metge a Glasgow amb símptomes dies abans del seu ingrés, però que el metge la va enviar a casa pensant que era un virus convencional.

En ser hospitalitzada el 9 d'octubre, les autoritats sanitàries han confirmat que el virus de l'ebola, que va contraure quan col·laborava a l'Àfrica, era present en el seu organisme, si bé van destacar que el risc de contagi era baix.

La infermera va contreure la malaltia quan treballava com a sanitària a Sierra Leone amb l'organització humanitària Save the Children per intentar contenir el brot d'ebola a l'Àfrica occidental.

Després de ser diagnosticada al desembre de 2014, Cafferkey passar tres setmanes a la unitat d'aïllament del Royal Free Hospital i va arribar a estar en estat crític, abans de rebre un tractament experimental amb plasma sanguini d'un altre malalt britànic.