El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, va rebre dures crítiques de polítics i historiadors després d'afirmar que el dirigent nazi Adolf Hitler va dur a terme l'Holocaust en resposta a una petició del muftí de Jerusalem el 1941. «Hi ha un límit per a quant es pot deformar la història» es va queixar el líder de l'oposició, Itzjak Herzog, per a qui l'afirmació del primer ministre només «jugarà a favor dels negacionistes de l'Holocaust», episodi històric en què van ser assassinats sis milions de jueus durant la Segona Guerra Mundial.

El primer ministre va fer l'afirmació dimarts durant un discurs davant l'assemblea anual de l'Organització Sionista, que reuneix grups i faccions del poble jueu que històricament van donar el seu suport a la creació d'Israel l'any 1948.

Netanyahu, que amb les seves paraules va generar un tsunami de crítiques a les xarxes socials que el va obligar a rectificar, va dir que l'Holocaust va ser producte d'una petició de l'aleshores muftí de Jerusalem, Haj Amin al-Husseini, al dictador nazi, en una trobada que tots dos van celebrar a finals de 1941.