El jutge Santiago Pedraz va enviar a la presó la jove espanyola de 22 anys convertida a l'islam detinguda dimarts a l'aeroport de Madrid quan estava a punt de viatjar a Síria per integrar-se a l'Estat Islàmic, tot i que l'arrestada va al·legar que pretenia desplaçar-se a Turquia per estudiar.

La jove està imputada per un delicte de terrorisme per la seva intenció de viatjar per lluitar al costat de l'Estat Islàmic i d'un altre de col·laboració amb organització terrorista perquè viatjava a Síria per entregar a una altra persona un passaport espanyol que va aconseguir d'un amic.

La detinguda, de família espanyola i resident a Almonte (Huelva), va explicar al jutge de l'Audiència Nacional que es va convertir a l'islam fa un any i va haver de marxar després de casa dels seus pares perquè la van instar a anar-se'n si no deixava aquesta religió.

Feia servir, segons les mateixes fonts, xarxes socials com Facebook i Twitter i programes d'intercanvi de missatges com Whattsapp i Surespot (aquest utilitza un sistema encriptat i és habitual el seu ús entre els terroristes gihadistes) per adoctrinar-se en el radicalisme islamista i compartir aquesta ideologia.

Durant la seva declaració, va afirmar al jutge que la seva idea era viatjar a Turquia per estudiar i que hi anava per reunir-se amb una persona, encara que va dir desconèixer que el seu contacte estigués vinculat a l'Estat Islàmic.

Quan va ser detinguda a l'aeroport madrileny se li va requisar un passaport d'un amic seu, al qual, segons va dir, li va demanar que es tragués el document per veure com eren els passaports espanyols, encara que els investigadors creuen que es disposava a entregar-lo a un membre de l'EI.