Dues dones, de 38 i 36 anys, van morir ahir assassinades en dos nous casos de violència de gènere a Pontevedra i Màlaga, respectivament. La primera víctima va morir la matinada d'ahir a Pontesampaio, una parròquia de l'ajuntament de Pontevedra. El presumpte assassí va ser detingut al migdia per la mort de la seva exparella, Celia R.P., de 38 anys, apunyalada de matinada al mig del carrer. L'acusat no havia estat denunciat prèviament.

El cos de la dona presentava lesions d'arma blanca i, a l'espera dels resultats de l'autòpsia, la principal hipòtesi que es maneja és que el responsable dels fets hagi estat l'exparella de la víctima, assenyala la Delegació en un comunicat.

L'arrestat, J.A.L.B., nascut el 1981, va passar a disposició del Jutjat d'Instrucció 2 de Pontevedra, en funcions de guàrdia. A l'espera de rebre l'atestat policial i de la presa de declaració del detingut, el jutjat no considera el cas com a violència sobre la dona. La Guàrdia Civil el va detenir a Sou?tomaior, municipi limítrof i més proper a la parròquia de Ponte Sampaio que de Pontevedra ciutat.

El segon cas de violència de gènere es va produir a la localitat malaguenya de Fuengirola. Una dona de nacionalitat finlandesa i de 36 anys va morir assassinada i el seu marit, de la mateixa edat i nacionalitat, detingut. La Policia ha tingut coneixement de la mort violenta de la dona al voltant de les 8 del matí. Fonts pròximes a la investigació van assenyalar que la parella tenia dos fills i que no consten denúncies prèvies per maltractaments. Les causes exac?tes de la mort de la dona les haurà de determinar l'autòpsia.

39 víctimes al llarg de l'any

La dues morts d'ahir eleven a 39 les dones víctimes de la violència masclista al llarg de 2015. Dijous passat, una altra dona va morir presumptament a mans de la seva exparella a Santa Cruz de Tenerife. Amb un total de set víctimes, octubre igualaria juliol en nombre de casos amb resultat de mort, ambdós els mesos més tràgics en aquest sentit al llarg de l'any.