El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va afirmar que el cap de l'Executiu, Mariano Rajoy, i el president català, Artur Mas, ara estan «esquena amb esquena» però durant quatre anys han «ballat agafats de la mà» per impulsar la reforma laboral, les retallades i l'amnistia fiscal. En un discurs durant la clausura de la conferència política de Joventuts Socialistes d'Espanya (JSE), a la Universitat d'Alacant, Sánchez va explicar que ara sap «per què» es van posar d'acord en aquestes normatives, «per la família Pujol i pels companys de partit de Mariano Rajoy », va dir.

Davant d'aquesta situació, va insistir en «obrir un nou temps on es deixi enrere l'enfrontament entre catalans i la resta d'espanyols», amb la finalitat de crear «un període de convivència, de confiança i de reforma constitucional que garanteixi millor la unitat del país».

Sánchez va recordar que Rajoy convocarà demà oficialment les eleccions generals, que seran «transcendentals» perquè posaran fi a quatre anys «d'atur, desigualtat i corrupció». Va continuar dient que mentre que «el PP només parla del PSOE», el seu partit farà propostes com un estatut dels treballadors, universalitzar l'educació 0-18 anys i un pla de repatriació perquè els joves tornin al país.

Va reivindicar la contribució del seu partit a la construcció del país i va comentar que Espanya «és molt més que un territori», ja que suposa «una idea de lleialtat, Justícia, Democràcia i igualtat» per «conviure tots units en la nostra diversitat». Sánchez va recordar que últimament «molts van de patriotes i després confonen pàtria amb patrimoni i se l'emporten a paradisos fiscals», mentre que per als socialistes la pàtria està en la prestació de serveis públics de qualitat.