El president de Colòmbia, Juan Manuel Santos, va assegurar que el Govern i les FARC podrien arribar a un acord per iniciar un alto el foc bilateral abans de l'1 gener 2016. «Hem de fer un esforç perquè d'aquí al 31 de desembre puguem, per exemple, acabar el punt cinc, el de la fi del conflicte i així poder decretar un alto el foc bilateral, verificat, internacionalment, a partir del primer de gener», va assenyalar Santos.

El cinquè punt de les negociacions, referit a les víctimes, inclou l'apartat de justícia, un dels més problemàtics, que ja va ser parcialment acordat el passat 23 de setembre.

Durant un acte de la Comissió Nacional de Competitivitat, Ciència, Tecnologia i Innovació, el mandatari va destacar que si les dues parts fan «aquest esforç per avançar, avançarem en aquest tema del final del conflicte». Alhora, va assegurar que almenys de la seva part «existeix» aquesta voluntat, fet pel qual li ha donat aquestes «instruccions als negociadors» del Govern en els diàlegs de pau que se celebren a Cuba.

El cap d'Estat va fer també una crida a les FARC perquè facin aquest esforç «per acabar abans» el conflicte i va recordar que el màxim líder d'aquesta guerrilla, Rodrigo Londoño Echeverri, àlies Timotxenko, va esmentar la possibilitat de «donar-li un bon regal de Nadal al país».

En aquest context, quatre guerrillers del Front 14 de les FARC van morir i un altre va resultar ferit en un combat amb l'Exèrcit colombià registrat en una zona rural del municipi de Cartagena del Chairá, departament del Caquetá (sud). Entre els morts hi ha Ana Beatriz Anturi Roso, àlies La Mona Argenis, segons va explicar el ministre de Defensa, Luis Carlos Villegas.