El ministre de Defensa, Pedro Morenés, va confirmar que els bussos de l'Armada van localitzar dins de la cabina de l'helicòpter que va caure a l'Atlàntic dijous de la setmana passada els cadàvers dels tres tripulants. A bord d'aquest Superpuma del Servei de Recerca i Rescat (SAR) de l'Exèrcit de l'Aire volaven el capità José Morales Rodríguez, el tinent Saül Lopez Quesada i el sergent Jhonander Ojeda Alemán.

Morenés va explicar que el jutge militar encarregat del cas li havia comunicat a les set de la tarda la troballa dels tres cossos. El ministre va transmetre la notícia a les tres famílies, al Rei i al president del Govern, Mariano Rajoy, i va donar instruccions perquè a partir d'ara es doni prioritat a la seguretat en els treballs de recerca.

Morenés va destacar que les condicions del mar en aquesta zona, situada a 74 quilòmetres del Sàhara Occidental, són «dolentíssimes», de manera que s'intentarà accedir a la cabina de l'helicòpter quan hi hagi garanties de recuperar els cossos. Una vegada que els cadàvers es trobin a bord del vaixell d'acció marítima Rayo, que coordina les operacions sobre el terreny, seran traslladats al port de Las Palmas.

L'helicòpter Superpuma en què volaven els tres militars va caure al mar cap a les tres de la tarda de dijous passat quan tornava a la base de Gran Canària després d'haver participat en uns exercicis d'entrenament al Senegal.