La primera enquesta a peu d'urna després del tancament d'ahir al vespre dels col·legis electorals a Croàcia confirma l'empat entre els dos grans blocs polítics del país balcànic, segons va informar la televisió privada Nova TV.

Segons un sondeig realitzat per l'agència Ipsos Puls, la governant coalició de centre-esquerra Croàcia creix i l'opositora i conservadora Coalició patriòtica obtindrien 56 escons cadascuna.

La gran sorpresa de la nit electoral va ser el nou partit centrista Most, que obtindria 18 escons, 6 més que en els sondejos fets prèviament a les eleccions. Els dos grans blocs estan obtenint, segons la primera enquesta a peu d'urna, menys escons dels esperats.

El Gust (Parlament) de Zagreb té 151 escons i qualsevol coalició que guanyi les eleccions haurà de pactar amb diversos partits minoritaris per formar un nou exe?cutiu. Les primeres estimacions no contenen el vot de la diàspora croata, que té tres escons reservats i que tradicionalment acaben en mans dels conservadors. Al seu torn, l'IDS, un partit regionalista de la península d'Ístria, que obtindria també tres escons, tendeix a pactar amb el centre-esquerra, igual que els vuit escons de les minories nacionals del país.

Croàcia va celebrar ahir les seves vuitenes eleccions generals des de la seva independència el 1990, després d'una campanya marcada per l'onada de refugiats de guerra que passen pel país a milers cada dia i una creixent retòrica nacionalista.